Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Významné dny

12. 3. 2024 10:17

Úřad vlády oslaví výročí vstupu do NATO slavnostním nasvícením Strakovy akademie

Strakova akademie, sídlo Úřadu vlády ČR, se na počest 25. výročí vstupu Česka do NATO rozsvítila modře, 12. března 2024.
Strakova akademie, sídlo Úřadu vlády ČR, se na počest 25. výročí vstupu Česka do NATO rozsvítila modře, 12. března 2024.
V úterý 12. března 2024 slaví Česká republika 25. výročí vstupu do Severoatlantické aliance. Úřad vlády při té příležitosti slavnostně nasvítí budovu Strakovy akademie.

Budova Strakovy akademie se v úterý večer slavnostně rozsvítí do modra. Úřad vlády si tak symbolicky připomene čtvrtstoletí od vstupu České republiky do Severoatlantické aliance.

„Vstup České republiky do Severoatlantické aliance v březnu 1999 patří spolu se vstupem do Evropské unie k nejvýznamnějším mezníkům novodobé historie našeho státu. Zvlášť dnes, kdy Rusko svou agresivní politikou rozpoutalo dobyvačnou válku na Ukrajině, pár set kilometrů od našich hranic, si musíme vážit bezpečí a jistoty, kterou nám členství v tomto obranném společenství dává,“ připomněla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

Česká republika vstoupila do NATO 12. března 1999 společně s Polskem a Maďarskem. Za 25 let členství se stala důvěryhodným a spolehlivým spojencem, který je pevnou součástí nejsilnější politicko-vojenské organizace světa.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie