Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

15. 4. 2024 12:20

Informace týkající se Úřadu vlády ČR

Žádost o poskytnutí informací týkajících se Odboru rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR

Vážený pane,

Úřad vlády České republiky (dále jen „Úřad vlády“) obdržel dne 22. března 2024 Vaši elektronickou žádost s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o informacích“), kterou jste formuloval následujícím způsobem:

„… žádám o poskytnutí:

  1. informace, co je běžnou agendou a pracovní náplní Odboru pro rovnost žen a mužů zřízeného v rámci Úřadu vlády ČR,
  2. konkrétních náplní práce zaměstnanců zařazených v Odboru pro rovnost žen a mužů do funkcí: Vedoucí Odboru pro rovnost žen a mužů, Vedoucí Oddělení sekretariátu Rady vlády pro rovnost žen a mužů a Vedoucí Oddělení průřezových agend,
  3. informace, jaký je počet zaměstnanců Odboru pro rovnost žen a mužů vč. celkového počtu zřízených pracovních úvazků v tomto Odboru.“

V reakci na otázku č. 1 a č. 2 žádosti si Vám dovolujeme jako přílohy této odpovědi zaslat přehled činností, které spadají do působnosti Odboru rovnosti žen a mužů Úřadu vlády a přehled činností vykonávaných ve Vámi uváděných funkcích.

K otázce č. 3 žádosti sdělujeme, že v předmětném odboru je 13 systemizovaných míst, přičemž jedno z nich je aktuálně neobsazené.

Dále považujeme za vhodné Vás upozornit na skutečnost, že Vaše žádost neobsahuje veškeré údaje, jež podle § 14 odst. 2 zákona o informacích obsahovat má. Jak je stanoveno v § 14 odst. 2 zákona o informacích, fyzická osoba je povinna uvést v žádosti o informace jméno, příjmení, datum narození a adresu místa trvalého pobytu nebo, není-li přihlášena k trvalému pobytu, adresu bydliště a adresu pro doručování, liší-li se od adresy místa trvalého pobytu nebo bydliště. Dovolujeme si Vám do budoucna doporučit uvádět v souladu s § 14 odst. 2 zákona o informacích úplné údaje, neboť uvedený nedostatek může v některých případech bránit postupu vyřízení žádosti, zejména pokud je nezbytné žádost z určitého důvodu, byť i částečně, odmítnout.

S pozdravem

Mgr. Ivana Beránková v. r.

vedoucí Oddělení právního

zástupkyně ředitele Odboru právního a kontrolního

 

Příloha

Příloha č. 1 - přehled činností spadajících do působnosti Odboru rovnosti žen a mužů Úřadu vlády

Příloha č. 2 - přehled činností vykonávaných ve funkcích jmenovaných v žádosti

 

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty