Odborná skupina VVOZP pro regionální rozvoj

28. 6. 2018 9:15

Jednání 29. května 2018

Dne 29. května 2018 se uskutečnilo zasedání Odborné skupiny pro regionální rozvoj, jejímiž členkami a členy jsou zástupci krajských úřadů.

V prvním bodu bylo řešeno téma podmínky zajištění bezbariérové autobusové i železniční dopravy v rámci výběrových řízení na nové dopravce v krajích. Pokud kraj vypisuje nové výběrové řízení na dopravce, je třeba, aby nebyla opomenuta podmínka bezbariérové dopravy.

Druhým projednávaným tématem byla doprava lidí se zdravotním postižením a seniorů „od dveří ke dveřím“ (tzv. senior taxi).

Třetí bod se týkal půjčoven rehabilitačních a kompenzačních pomůcek pro osoby se zdravotním postižením.

V dalším bodu bylo diskutováno téma parkování osob se zdravotním postižením na vyhrazených parkovacích stáních.

Pátý bod byl věnován krajským plánům vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením. Členové a členky skupiny informovali o aktuálním stavu v jejich kraji.

V rámci šestého bodu se probíralo téma podávání léků klientům pobytových zařízení sociálních služeb a dětem, žákům a studentům ve školách.

V sedmém bodu byli členové a členky skupiny informováni o jednáních a připravovaných materiálech pro účely zlepšení situace v oblasti sociálních služeb pro osoby s poruchami autistického spektra a jejich rodiny.

Poslední bod byl informativní, sekretariátem VVZPO byla přestavena Zpráva o plnění Národního plánu podpory rovných příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na období 2015–2020 za rok 2017. Shrnuto bylo především plnění nejdůležitějších úkolů.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty

Související zprávy