Očekáváné události

4. 4. 2024 15:42

8. dubna 2024: Tisková konference "Lidská práva a bezpečné prostředí ve sportu"

V pondělí 8. dubna 2024 se bude konat tisková konference k tématu "Lidská práva a bezpečné prostředí ve sportu". TK pořádá zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková. Společně s ní vystoupí předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek, místopředsedkyně Komise rovných příležitostí Českého olympijského výboru Denisa Kubová a Monika Vlčková Míčková, ambasadorka iniciativy Trénujeme s respektem, trenérka a bývalá reprezentantka ČR v moderní gymnastice.

Sportovní prostředí není imunní vůči negativním společenským jevům, jako je nerespektující komunikace, fyzické zneužívání nebo psychické týrání. Řečníci představí výstupy expertních setkání, během nichž byly identifikovány konkrétní výzvy, které se týkají zejména zranitelných skupin – žen, dětí a lidí s handicapem, a plány k jejich řešení.

Termín

8. dubna 2024

Místo

Úřad vlády, Nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program

12.30 – příchod médií

13.00 – začátek tiskové konference

Pro účast na tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace do pondělí 8. dubna 2024 do 9.00 hod. na e-mail: anna.francova@vlada.gov.cz.  Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Kontakt pro média

Anna Francová, Odbor rovnosti žen a mužů +420 732 739 124

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X