Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 11. 2023 9:58

Úřad vlády připravil tradiční vánoční výtvarnou soutěž pro děti z dětských domovů, hlasovat můžete i vy

Od pondělí 20. listopadu 2023 se budou moci zaměstnanci a hosté Úřadu vlády, ale i široká veřejnost zapojit do hlasování v již 10. ročníku vánoční výtvarné soutěže pro děti z dětských domovů. Mottem letošního ročníku jsou vánoční ozdoby.

Hlavním záměrem vánoční výtvarné soutěže je prostřednictvím výstavy zaslaných prací ve Strakově akademii a jejich zveřejněním na webové stránce http://vanoce.vlada.cz/ představit v adventním čase umělecké dovednosti dětí z dětských domovů nejen členům vlády, domácím a zahraničním návštěvám ve Strakově akademii, ale také široké veřejnosti. Úkolem pro dětské výtvarníky letos bylo vytvořit vánoční ozdoby, kterými bude ozdoben vánoční stromek v interiéru Strakovy akademie.

Do soutěže se letos aktivně zapojilo 48 dětských domovů, každý mohl zaslat nanejvýš čtyři výtvarná díla. Do uzávěrky bylo na Úřad vlády doručeno 178 vánočních ozdob. Nejmladšímu autorovi jsou čtyři roky, nejstaršímu 22 let.

„Těší mě, kolik dětí se i letos do soutěže zapojilo a kolik prací se nám opět sešlo. Doufám, že se jejich práce budou líbit i hlasujícím a že se ankety zúčastní co nejvíce lidí, ať už přímo tady ve Strakovce, nebo přes webové stránky,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

Hlasování bude probíhat od 20. listopadu do 1. prosince elektronicky na webové stránce http://vanoce.vlada.cz/.

Deset mladých umělců s nejvyšším počtem nasbíraných hlasů bude 7. prosince pozváno do Strakovy akademie ke slavnostnímu vyhlášení a odměněno kromě věcných cen i speciální prohlídkou sídla české vlády.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie