Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 4. 2018 16:16

Úřad vlády připravil pro studenty středních škol i žáky základních škol řadu vzdělávacích aktivit

V rámci oslav 100. výročí vzniku Československa připravil Úřad vlády ČR pro žáky základních škol a studenty středních, vysokých škol a gymnázií vzdělávací aktivity. Jedná se o přednášky, semináře a prohlídky historických objektů, které má úřad ve své správě.

Oblíbenou Kramářovu vilu zpřístupní Úřad vlády pro školy v termínech 17. května, 28. června, 18. října a 13. prosince. Pro žáky a studenty je připraven bohatý kulturní a historický program nejen v interiérech Kramářovy vily. K prohlídce objektu je nutná předchozí rezervace na telefonním čísle +420 224 002 189.

Školní skupiny mohou navštívit také Lichtenštejnský palác na pražské Kampě a nahlédnout do prostor, kde pobývala například Alžběta II. nebo japonský císař. Návštěvy tohoto objektu bude možné realizovat každé první pondělí v měsíci od 9.30 do 13.30 po předchozí domluvě rovněž na výše uvedeném telefonním čísle.

Zájemci o prohlídky a edukativní program se mohou přihlásit také na návštěvu Hrzánského paláce na Hradčanech, který je pro školy otevřen každou středu od 9.00 do 14.00 hodin. Žáci zde spatří nejen jedinečné interiéry, ve kterých pobýval například T. G. Masaryk, ale navštíví také výstavy Můj stát a Symboly republiky, které jsou umístěné v přízemí paláce. Pro starší žáky středních škol je v tomto objektu připravena řada přednášek a seminářů na nejrůznější témata.

Termín Téma semináře
16. 3.  Evropská unie
23. 3. Vláda ČR
6. 4.  Lidská práva
13. 4. Boj s korupcí v ČR
20. 4.  Evropská unie
11. 5. Vláda ČR
1. 6. Boj s korupcí v ČR
8. 6.  Národnostní menšiny
15. 6. Rovnost žen a mužů
22. 6.  Evropská unie
 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie