Aktuálně

24. 1. 2017 12:12

Premiér Sobotka navštívil v rámci kontrolního dne rekonstruovanou Historickou budovu Národního muzea

Premiér Bohuslav Sobotka si v rámci kontrolního dne prohlédl rekonstruovanou Historickou budovu Národního muzea, 24. ledna 2017.
Premiér Bohuslav Sobotka si v rámci kontrolního dne prohlédl rekonstruovanou Historickou budovu Národního muzea, 24. ledna 2017.
V úterý 24. ledna 2017 si předseda vlády Bohuslav Sobotka prohlédl probíhající rekonstrukci Historické budovy Národního muzea. Kontrolního dne se premiér Bohuslav Sobotka zúčastnil společně s ministrem kultury Danielem Hermanem, generálním ředitelem Národního muzea Michalem Lukešem a generální ředitelkou Národní památkové péče Naděždou Goryczkovou.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se společně s ministrem kultury Danielem Hermanem seznámil s postupem a vývojem prací na rekonstrukci Historické budovy Národního muzea, která se dle harmonogramu znovu otevře veřejnosti na podzim příštího roku.

„Rekonstrukce Historické budovy Národního muzea, která byla svědkem zásadních milníků našich moderních dějin, byla vládou schválena v roce 2006 a po letech příprav a diskuzí byla reálně zahájena na jaře roku 2015. Kultura je pro naši vládu jednou z priorit a všechny kulturní instituce za vládu vnímáme jako důležitý prvek občanského a společenského života a v případě Národního muzea i jako národní prezentaci. Během tří let se nám podařilo prosadit některé významné body z vládního programu, jako je například nový zákon o státní památkové péči, navýšení podpory živého umění nebo zajištění dostupnosti veřejných kulturních institucí. Resortu kultury se také dobře daří čerpat prostředky z Evropské unie na obnovu památek,“ uvedl premiér Sobotka.

Historická budova Národního muzea je od roku 2011 uzavřena pro veřejnost z důvodu špatného technického stavu a příprav na rekonstrukci. Znovu otevřena pro veřejnost by měla být na podzim roku 2018. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie