Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 10. 2021 13:55

Premiér dostal třetí dávku očkování proti covid-19

Předseda vlády Andrej Babiš se nechal očkovat třetí dávkou vakcíny proti koronaviru, 14. října 2021.
Předseda vlády Andrej Babiš se nechal očkovat třetí dávkou vakcíny proti koronaviru, 14. října 2021.
Předseda vlády Andrej Babiš se ve čtvrtek 14. října 2021 v pražské Ústřední vojenské nemocnici nechal naočkovat třetí dávkou vakcíny proti covid-19. Při té příležitosti opět apeloval na občany, především z rizikových kategorií, aby neváhali a v zájmu svého zdraví očkování rovněž absolvovali.

„Co je stále nejdůležitější, je skutečně to očkování. Já jsem byl na třetí dávce, ale my máme tady ještě podle statistik plno seniorů, kteří nejsou naočkovaní vůbec. Je to přesně 341.546 seniorů nad 65 let. A tady je strašně důležité, aby tito lidé se naočkovali,“ řekl premiér.

Očkování třetími dávkami je umožněné od 20. září 2021. Celkově bylo v České republice očkováno alespoň jednou dávkou již 67,44 % dospělé populace, další 1 % má rezervaci termínu a 1,2 % je registrováno. Posilující dávka poskytuje ochranu, která po očkování s časem postupně klesá. Nejrychlejší je pokles ochrany u osob starších 65 let a u osob s poruchou imunity nebo chronickým onemocněním.

„Máme dostatek vakcíny, očkovací centra fungují, takže my se chceme dále soustředit na to, abychom přesvědčovali lidi, že očkování je jediné řešení ochrany jejich života,“ dodal předseda vlády. 

Premiér dostal první dávku vakcíny od firem Pfizer a BioNTech 27. prosince 2020. Druhou dávkou se nechal naočkovat 24. ledna 2021.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie