Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 7. 2021 18:35

Na návštěvě Královéhradeckého kraje se premiér Babiš zajímal o rekonstrukce nemocnic a další investiční projekty

Během návštěvy Královéhradeckého kraje navštívil premiér Andrej Babiš i areál průmyslové zóny Solnice-Kvasiny, 22. července 2021.
Během návštěvy Královéhradeckého kraje navštívil premiér Andrej Babiš i areál průmyslové zóny Solnice-Kvasiny, 22. července 2021.
Premiér Andrej Babiš společně s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou a ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem navštívili ve čtvrtek 22. července 2021 Královéhradecký kraj. Zajímali se o projekty modernizace nemocnic a další významné investiční akce v regionu. Navštívili i významnou průmyslovou zónu Solnice-Kvasiny.

Premiér Andrej Babiš s ministry Klárou Dostálovou a Adamem Vojtěchem v doprovodu hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Červíčka navštívili nejprve nemocnici v Rychnově nad Kněžnou, kde se seznámili s plány na její rekonstrukci za 865 milionů korun, přičemž 300 miliony korun chce kraji přispět stát. „Tato nemocnice je v katastrofálním stavu. My jsme to už v minulosti řešili a jsem rád, že se ten původní projekt změnil. Že už tam není ten heliport a věci, které jsme považovali za zbytečné, ale je tam centrální urgentní příjem a celková rekonstrukce stávající nemocnice. Teď ten projekt vypadá skvěle,“ konstatoval předseda vlády.

V průmyslové zóně Solnice-Kvasiny se členové vlády zajímali o současný stav rozvoje této strategické investice. Do dalšího rozvoje zóny, která slouží především automobilce ŠKODA AUTO, stát přislíbil postupně investovat 8,5 miliardy korun, a to především do nezbytného zkvalitnění dopravní infrastruktury. „Je vidět, že kraj tomu věnuje velkou pozornost, a je to dobře. Je to na papíře a teď už je potřeba to zrealizovat, aby se zásadním způsobem změnila situace hlavně z hlediska podmínek našich občanů, kteří tady v této oblasti žijí,“ prohlásil premiér Babiš.

Vládní delegace si poté prohlédla Oblastní nemocnici Náchod a Městskou nemocnici Dvůr Králové. „V nemocnici v Náchodě jsem potřetí a jsem velice rád, že byl tady zrealizován ten velký investiční projekt, kdy vlastně na zelené louce vznikla tato část nemocnice, a že je tady další plán na rekonstrukci té druhé části,“ pochválil předseda vlády nově zrekonstruované prostory jednotky intenzivní péče a připomněl těžké období, kterým si náchodská nemocnice prošla v době vrcholu pandemie nemoci covid-19. „Mluvil jsem o tom s panem primářem, jak mu každý den přivedli dvacet pacientů v těžkém stavu a skutečně byl to boj o život,“ uvedl předseda vlády a znovu poděkoval zdravotníkům za jejich mimořádné nasazení.

Členové vlády navštívili také Hronov, kde jim starosta města Petr Koleta představil již zrealizované či právě probíhající investice do zvelebení rodiště Aloise Jiráska a zároveň je seznámil s dalšími plány. Premiér si společně s ministryní Dostálovou prohlédli muzeum Aloise Jiráska, opravené nádraží i právě rekonstruovaný Čapkův mlýn. Na místním stadionu jim pak starosta předestřel plány na velkou revitalizaci tohoto ústředního hronovského sportoviště za 65 milionů korun. Práce začnou v srpnu a skončit mají příští rok v listopadu.

„Jsem velice rád, že je tu velice aktivní starosta, který má řadu investičních projektů. My jsme navštívili i rodný dům Aloise Jiráska a viděli jsme i park a další investice. To skutečně podporujeme – řekli jsme, že se chceme z krize proinvestovat, takže jsme vyjednali peníze z Evropské unie, i státní rozpočet dělá maximum možného. Myslím si, že je potřeba, abychom tyto investice podpořili,“ prohlásil předseda vlády.

Premiér Babiš s ministryní Dostálovou zavítali také do firmy JUTA ve Dvoře Králové nad Labem, ve Sněžce Náchod si prohlédli výrobnu šitých dílů pro automobilový průmysl a kožené galanterie a navštívili i Lázně Velichovky.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie