Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

12. 12. 2017 9:25

AVÍZO_14.prosince 2017: Společné jednání zástupců médií s experty Zahraniční rady RVVI a vedení RVVI, GA ČR a TA ČR na Vysoké škole ekonomické v Praze

Členové expertního poradního orgánu Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) - Zahraniční rady se ve čtvrtek 14. prosince 2017 setkají s radními RVVI na společném jednání. Setkání proběhne také za účasti vedení Grantové agentury ČR (GA ČR) a Technologické agentury ČR (TA ČR) a v jeho závěru budou na jednání přizvaní také zástupci médií.
Účast na jednání potvrdili dr. Bohdan Pomahač z bostonské Brigham and Women’s Hospital, prof. Dalibor Sameš z Kolumbijské univerzity v New Yorku a prof. Josef Michl z University of Colorado v Boulderu, prof. Ding-Ming Wang z tchajwanské National Hsinchu University of Education, dr. Reinhard Mauermann z Fraunhofer Institute for Machine Tools and Forming Technology v Drážďanech a doc. Dr. Vladislav Kolařík z Fraunhofer Institute for Chemical Technology (ICT) v Berghausenu.
Hlavními tématy setkání budou strategie posílení mezinárodní spolupráce českých výzkumných institucí, internacionalizace Grantové agentury ČR a zvýšení excelence v základním výzkumu. Dále stav Česko-německého strategického dialogu a spolupráce s Fraunhofer Gesellschaft nebo společná rozprava k vědeckovýzkumné spolupráci s USA a Tchaj-wanem.    
 


Termín:
14. prosince 2017
 


Program:
15.30 - Společná diskuse zástupců médií se členy Zahraniční Rady RVVI

 


Místo:
Vysoká škola ekonomická, Nová budova VŠE (rektorská zasedací síň - jednací místnost č. 169), nám. W. Churchilla 1938/4, Praha 3
 


Pro Vaši účast je nutná AKREDITACE na e-mail: melichar.radek@vlada.cz, a to do středy 13. prosince 2017 do 17:00 hodin

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X