Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Výstavy

24. 9. 2013 13:04

Symboly republiky: Pilíře české státnosti

Výstava Symboly republiky: Pilíře české státnosti v Hrzánském paláci.
Výstava Symboly republiky: Pilíře české státnosti v Hrzánském paláci.
U příležitosti státního svátku Dne české státnosti 28. září otevírá Úřad vlády ČR v Hrzánském paláci v Praze opět pro veřejnost dlouhodobou expozici Symboly republiky: Pilíře české státnosti. Nově je zároveň vytvořena stručnější verze výstavy ve Strakově akademii.

Expozice přibližuje historické kořeny oficiální české státní symboliky, zahrnující velký a malý znak, státní barvy, vlajku, prezidentskou vlajku, státní pečeť a hymnu. Oficiální státní symbolika České republiky je definována ve 14. článku Ústavy z roku 1992. Plní především funkce identifikační a reprezentativní, svým způsobem však také přibližuje jednotlivé etapy z více než tisíciletých dějin státu. Připomíná historickou kontinuitu, návaznost současnosti na úsilí desítek generací předků.

Výstava ve Strakově akademii je určena především oficiálním návštěvám a hostům předsedy vlády. Výstava v Hrzánském paláci je určena především studentům základních a středních škol s vyučujícími humanitních předmětů. Prohlídka a podávaný výklad je vhodným rozšířením výuky občanské výchovy, dějepisu či společenských věd.

Expozice v Hrzánském paláci je pro veřejnost přístupná každou středu od 9.00 hodin do 14.00 hodin počínaje dnem 25. září 2013.

Prohlídka výstavy je komentovaná, délka prohlídky je cca 40 minut. Vstup je zdarma.

Předchozí rezervace je bezpodmínečně nutná na tel. 224 002 189.

Místo konání:

Hrzánský palác
Loretánská 177/9, Praha 1

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Připojené dokumenty

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie