Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

1. 10. 2015 17:18

5. října 2015: Zasedání Rady hospodářské a sociální dohody ČR, TK v 18.00 hod

V pondělí 5. října 2015 proběhne od 16.00 hodin na Úřadu vlády 122. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, kterého se kromě předsedy vlády Bohuslava Sobotky zúčastní také další členové vlády, zástupci zaměstnavatelských svazů a představitelé odborových konfederací.

Termín

5. října 2015

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Časový harmonogram

15.55 fototermín před začátkem jednání tripartity
16.00 – začátek jednání
18.00 – tisková konference (čas bude případně upřesněn dle průběhu jednání)
 

Program jednání tripartity:

  • Financování technického vysokého školství
    Materiál MŠMT informuje o principech financování vysokých škol, obsahuje přehled o vývoji výdajů na vysoké školství a o aktuální situaci. Snahou ministerstva v oblasti financování zůstává posilovat principy financování podle kvality.
  • Připravované změny v regionálním školství
    Materiál MŠMT informuje o plánované reformě financování regionálního školství. Na mateřských a základních školách (vč. školních družin) se nový systém zaměří na podporu dostupnosti a kvality, na středních školách na podporu potřebnosti (ve vztahu k aktuálním potřebám trhu práce) a kvality. Dalšími podporovanými oblastmi jsou kariérní řád učitelů a inkluzivní vzdělávání.
  • Zpráva o stavu čerpání prostředků EU a Informace o stavu přípravy programů a plnění předběžných podmínek pro programové období 2014 – 2020
    Pravidelně předkládaný materiál MMR se zaměřuje na aktuální pokrok v čerpání fondů EU v končícím období. Druhá část materiálu se týká přípravy na nadcházející programové období 2014-2020, pro které již začíná vyhlašování prvních výzev.
  • Zpráva o postupu v oblasti novelizace insolvenčního práva
    Materiál popisuje dohledovou činnost Ministerstva spravedlnosti v oblasti insolvenčních řízení a informuje o legislativních aktivitách za účelem boje proti nekalým insolvenčním praktikám.
  • Aktualizovaný Akční plán na podporu malých a středních podnikatelů na rok 2015 a návrh Akčního plánu na podporu malých a středních podnikatelů na rok 2016
    Materiál MPO shrnuje stávající a připravovaná vládní opatření na podporu segmentu malých a středních podniků.
  • Zpráva o situaci v oblasti migrace
    Materiál ministerstva vnitra seznamuje sociální partnery s aktuálním vývojem migrační situace a s vládními kroky v této oblasti.

 

Akreditace
Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace/akreditace-pro-media-zakladni-pravidla-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T:  +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X