Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

2. 10. 2015 13:28

5. října 2015: Schůze vlády ČR, TK v 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 5. října 2015 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh zákona o zadávání veřejných zakázek, předkládají: ministryně pro místní rozvoj a předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
    Návrh po širokých diskusích přináší opatření pro posílení transparentnosti zadávacích řízení, odpovědnosti zadavatele a ekonomické efektivity zadávání a pro snížení administrativní byrokratické zátěže v zájmu větší pružnosti celého systému.
  • Změna usnesení vlády České republiky ze dne 23. listopadu 2011 č. 862 k založení akciové společnosti Český rozvojový, uzavřený investiční fond, a.s. v rámci projektu Seed Fond, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Materiál obsahuje návrh na založení státní investiční společnosti „Národní inovační fond, investiční společnost, a.s.“, jako základní struktury k implementaci podpory v oblasti rizikového kapitálu v České republice.
  • Návrh zákona, kterým se mění zákonné opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Návrh na sjednocení osoby poplatníka daně z nabytí nemovitých věcí v osobě nabyvatele, což odstraní možné problémy a přiblíží ČR praxi většiny evropských zemí.
  • Analýza proveditelnosti legislativy v rámci snižování závislosti na fosilních palivech v podmínkách České republiky, předkládá: ministr životního prostředí.
    V souladu s programovým prohlášením vlády jde o další krok k postupnému snižování závislosti ČR na často dovážených neobnovitelných zdrojích.
  • Personální zajištění kontrol v oblasti zaměstnanosti, prevence nelegálního zaměstnávání a provozu Call centra, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Převedení personálu z projektu podpořeného z EU pod Úřad práce ČR a Státní úřad inspekce práce zefektivní aktivní práci s uchazeči o zaměstnání a zajistí, že kontroly a potírání nelegální práce budou pokračovat i v dalších letech.

Kompletní program jednání.

8.55 – fototermín
14.00 – tisková konference (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X