Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

18. 12. 2014 15:04

22. prosince 2014: Schůze vlády ČR, TK v 18.00 hod.

Členové vlády v pondělí 22. prosince 2014 od 13.30 hodin projednají mimo jiné:

  •  Návrh nařízení vlády o Plánu odpadového hospodářství České republiky pro období 2015 - 2024, předkládá: ministr životního prostředí. Plán představuje klíčový dokument pro realizaci dlouhodobé strategie nakládání s odpady, obaly a výrobky s ukončenou životností.
    Poprvé je součástí tohoto dokumentu i Program předcházení vzniku odpadů.

  • Návrh nařízení vlády o stanovení dodání zboží nebo poskytnutí služby pro použití režimu přenesení daňové povinnosti, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí. Návrh stanoví konkrétní kategorie zboží a služeb, při jejichž dodání či poskytnutí se použije režim přenesení daňové povinnosti. Opatření směřuje k omezení případných daňových podvodů a může proto zvýšit výnosy plynoucí do veřejných rozpočtů.
  • Aktualizaci Státní energetické koncepce České republiky, předkládá: ministr průmyslu a obchodu. Stará podoba státní energetické koncepce (SEK) již neodpovídá současným podmínkám. Dalším důvodem pro schválení této SEK je nezbytná aktualizace nastavení předpokládaného směřování vývoje energetického mixu ČR.
    Hlavním posláním SEK je zajistit spolehlivou, bezpečnou a k životnímu prostředí šetrnou dodávku energie pro potřeby obyvatelstva a ekonomiky ČR, a to za konkurenceschopné a přijatelné ceny.
  • Národní akční plán energetické účinnosti ČR podle čl. 24 odst. 2 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2012/27/EU ze dne 25. října 2012 o energetické účinnosti, předkládá: ministr průmyslu a obchodu. Národní akční plán energetické účinnosti zahrnuje opatření zaměřená na významné zvýšení energetické účinnosti a očekávané/dosažené úspory energie. Zvyšování energetické účinnosti představuje nákladově efektivní způsob zvyšování energetické bezpečnosti a při volbě správných opatření má pozitivní dopady na hospodářský růst a vytváření nových pracovních míst.
  • Úpravu pravidel pro poskytování podpor Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem, a.s. v rámci programu Zemědělec a programu Finanční podpora pojištění, předkládá: ministr zemědělství. Změny v programu Zemědělec spočívají především v rozšíření okruhu příjemců o podniky, které nespadají do okruhu malých a středních podniků a v rozšíření předmětu podpory. Změny v programu Finanční podpora pojištění zahrnují rozšíření podporovaných rizik.

Kompletní program jednání vlády.

13.25 – fototermín

18.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)


Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace do pátku 19. prosince do 18.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci, pozici (fotograf / redaktor / kameraman) a kontakt (telefon, e-mail).

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz


vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X