Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

19. 12. 2014 11:27

22. prosince 2014: Schůze Bezpečnostní rady státu, TK v 20.30 hod.

Bezpečnostní rada státu se bude na svém jednání 22. prosince 2014 zabývat především problematikou skladování munice v souvislosti s mimořádnou situací v muničním skladu Vrbětice.

Na jednání jsou přizváni také předseda Asociace krajů a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák a hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Jednat se bude například o analýze právní úpravy nebo působnosti orgánů veřejné moci ve vztahu k nakládání s municí civilními subjekty.

Kromě otázky skladování munice je na programu také aktuální problematika Severoatlantické aliance a Evropské unie v bezpečnostní oblasti a aktuální bezpečnostní situace v České republice. Bezpečnostní rada státu se bude věnovat i zvýšení bezpečnosti na letišti Václava Havla nebo problematice migrace a přesídlení uprchlíků.

V neposlední řadě je na programu ustavení komise pro udělení Ceny Jaroslava Jandy za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky.

Termín

22. prosince 2014

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program

20.30 – tisková konference po jednání Bezpečnostní rady státu (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na tiskové konferenci na Úřadě vlády ČR je nutná akreditace do pondělí 22. prosince 2014 do 08.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci a pracovní pozici (fotograf, redaktor, kameraman).

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz  
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X