Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

15. 10. 2014 16:01

20. října 2014: Zasedání Rady hospodářské a sociální dohody ČR za účasti prezidenta Miloše Zemana, TK v 12.10 hod

V pondělí 20. října 2014 proběhne od 9.00 hodin na Úřadu vlády 113. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR. Jednání v 11.00 hodin navštíví prezident České republiky Miloš Zeman.

Za dobu mandátu předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky to bude již druhá prezidentova návštěva na Úřadu vlády ČR. V červenci se prezident Zeman zúčastnil jednání vládního kabinetu.

Termín

20. října 2014

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Časový harmonogram

8.55 - fototermín před začátkem jednání tripartity
9.00 - začátek jednání
10.55 - fototermín při příjezdu prezidenta (foyer hlavního vchodu Strakovy akademie)
11.00 - fototermín před jednáním tripartity (jednací místnost vlády)

následně - začátek jednání tripartity za účasti prezidenta republiky
12.10 - tisková konference
za účasti:
předsedy vlády Bohuslava Sobotky
prezidenta ČR Miloše Zemana
prezident SP ČR Jaroslava Hanáka
předsedy ČMKOS Josefa Středuly

Program jednání tripartity

  • Akční plán na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti
    Akční plán vychází z významných strategických a koncepčních materiálů vlády a návrhů opatření pro podporu hospodářského růstu ČR, jež byly již ve spolupráci s podnikatelskými a odborovými organizacemi zpracovány. Vláda tak chce také mimo jiné posílit vliv sociálních partnerů na realizaci hospodářské politiky. Cílem plánu je zajistit, aby opatření, na kterých je dlouhodobá shoda, byla co nejrychleji uvedena do života. Implementaci Akčního plánu bude v pravidelných čtvrtletních intervalech projednávat rozšířená porada ekonomických ministrů a sociálních partnerů a následně vláda ČR. Hlavní priority Akčního plánu se týkají čerpání evropských fondů, investiční výstavby, podpory exportu, efektivního zadávání veřejných zakázek, zvyšování potenciálu ICT sektoru a opatření na podporu zaměstnanosti.
  • Aktuální situace v oblasti zemědělství
    Předložený materiál se zabývá operační programem Podpora rozvoje venkova (PRV). Tento program byl schválen vládou a odeslán Evropské komisi, definitivní schválení by mělo proběhnout v prvním čtvrtletí roku 2015. Materiál informuje o projektových opatřeních PRV a podává předběžné informace o podávání žádostí o čerpání prostředků. Obsahuje také informaci o notifikacích Evropské komise.
  • Návrh řešení problematiky vodní dopravy
    Materiál informuje o řešení úkolů Ministerstva dopravy, o které bylo ministerstvo požádáno na 111. plenární schůzi Rady hospodářské a sociální dohody. Jedná se o možnosti realizace dotačních programů, vypsání programu na obnovu plavidel a přípravu Koncepce vodní dopravy. Materiál obsahuje informace o aktuálním vývoji v řešení těchto úkolů.
  • Daňová opatření v oblasti vnitřního trhu
    Materiál obsahuje informace o možnostech zavedení elektronické evidence tržeb. MF se inspiruje chorvatským online systémem evidence tržeb. Při uzavření transakce budou údaje o ní zaslány daňové správě, která zašle potvrzení s unikátním kódem, který bude vytištěn na účtence zákazníkovi. Zákazník si bude moci na internetu zkontrolovat evidenci dané tržby. Zavedení systému se plánuje od 1. 1. 2016. MF předpokládá zkušební verzi dříve.

Akreditace
Pro účast na fototermínech a tiskové konferenci na Úřadě vlády ČR je nutná akreditace do pátku 17. října 2014 do 16.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci a pozici (fotograf / redaktor / kameraman).

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


Kontaktní osoba pro média na místě

Jan Nechvátal, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, +420 602 283 329


Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz  

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X