Aktuálně

1. 7. 2015 14:43

Vláda jednala s Asociací krajů o rozpočtu i migrační krizi

Tisková konference po jednání vlády s Asociací krajů ČR, 1. července 2015.
Tisková konference po jednání vlády s Asociací krajů ČR, 1. července 2015.
Ve středu 1. července 2015 se na Úřadu vlády uskutečnilo jednání vlády premiéra Bohuslava Sobotky s Asociací krajů ČR. Hejtmani spolu se členy vlády diskutovali například o přípravě státního rozpočtu na rok 2016 nebo o postupu při řešení uprchlické krize. Vláda B. Sobotky jednala za dobu svého fungování společně s primátorkou Prahy a hejtmany již popáté.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Dalšími tématy jednání bylo prosazení zákona o rozpočtovém určení daní, financování rekonstrukcí silnic nebo regionálního školství.

Zásadním bodem jednání byl návrat rozpočtového určení daní na úroveň roku 2011, díky čemuž by kraje mohly získat až tři a půl miliardy korun. Hejtmani budou kvůli navrácení peněz ale ještě pokračovat v jednáních s ministrem financí Andrejem Babišem, který navrhuje roční odklad.

Dalším tématem bylo řešení aktuální otázky migrační krize. Vláda se s Asociací krajů dohodla na vzájemné výměně informací. Kraje také prověří připravenost svých krizových plánů.  

Pravidelnými jednáními s kraji vláda podporuje komunikaci s regiony a řešení dlouhodobých i aktuálních potřeb krajů. Další jednání vlády ČR a Asociace krajů ČR je plánováno na letošní podzim.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie