Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 5. 2015 16:46

Premiér v Olomouckém kraji: Průmyslová zóna v Přerově pomůže přitáhnout nové investory a vytvořit pracovní místa

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setkal s primátorem města Olomouce, 21. května 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setkal s primátorem města Olomouce, 21. května 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka pokračuje ve svých pracovních návštěvách krajů České republiky. Ve čtvrtek 21. května 2015 navštívil Olomoucko, kde se setkal se zástupci samosprávy, akademické obce i zdravotnictví.

Na letišti v Přerově premiér jednal o možnosti výstavby průmyslové zóny a o dostavbě dálnice D1 okolo Přerova až po napojení u Lipníku nad Bečvou. Více na /cz/media-centrum/aktualne/premier-sobotka-podporil-vystavbu-prumyslove-zony-na-byvalem-vojenskem-letisti-v-prerove--130523/.  

Následně se s dalšími členy vlády zúčastnil zahájení XIV. sněmu Svazu měst a obcí ČR. Projev předsedy vlády naleznete na /cz/clenove-vlady/premier/projevy/vlada-chce-pokracovat-v-dialogu-s-obcemi-a-mesty--deklaroval-premier-sobotka-130542/.

Na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci předseda vlády diskutoval o propojení středního odborného školství a podnikatelské sféry. Jednání se zúčastnil ministr školství Marcel Chládek, hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil i zástupci podnikatelské sféry.

S primátorem města Olomouc Antonínem Staňkem premiér Bohuslav Sobotka diskutoval mimo jiné o rozpočtovém určení daní a rozvoji cestovního ruchu v Olomouci. S vedením tamní fakultní nemocnice poté řešil například nedostatek nelékařského zdravotnického personálu.

Součástí programu premiéra byla také návštěva olomoucké ZOO. Zde pokřtil v pavilonu žiraf měsíční mládě zebry Chapmanovy. Navečer si prohlídne objekt Korunní pevnůstky, kde se setká se zástupci akademické obce. V Klášteře Hradisko poté předá jednu z Cen města Olomouce.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie