Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 5. 2015 13:22

Premiér Sobotka chce zítra v jaderné elektrárně Dukovany jednat o rozvoji jaderné energetiky v ČR

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštíví zítra, 23. května 2015, společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem a hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem Jadernou elektrárnu Dukovany.

Na místě bude společně s generálním ředitelem ČEZu Danielem Benešem, předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danou Drábovou či ředitelem JE Dukovany Milošem Štěpanovským jednat o možné výstavbě nového bloku v jaderné elektrárně Dukovany a rozvoji jaderné energetiky v České republice.

„Vláda na svém posledním jednání schválila Aktualizaci státní energetické koncepce, důležitý strategický dokument, který udává směr dlouhodobému směřování energetické koncepce v naší zemi. Počítáme v něm nadále s výrazným využitím energie z jádra a z obnovitelných zdrojů. Mé návštěvy jaderných elektráren navazují na vládní rozhodnutí, v Dukovanech i v Temelíně se chci seznámit nejen s aktuálním stavem obou elektráren, ale chci především jednat o připravenosti na jejich další rozvoj. O dalším rozvoji jaderné energetiky pak bude vláda jednat na začátku června,“ uvedl k návštěvám premiér Sobotka.

Druhou jadernou elektrárnu Temelín navštíví předseda vlády už příští týden, v sobotu 30. května 2015. Společně s ním bude jednat s managementem elektrárny kromě ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka také hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie