Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 7. 2014 17:59

Premiér převzal poselství míru a partnerství od dětí ze Slovenska

Premiér Bohuslav Sobotka přivítal slovenské děti, které v rámci projektu Tour de intelekt 2014 přijely na kolech z Bratislavy, 30. července 2014.
Premiér Bohuslav Sobotka přivítal slovenské děti, které v rámci projektu Tour de intelekt 2014 přijely na kolech z Bratislavy, 30. července 2014.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka přivítal 30. července 2014 v zahradě Strakovy akademie slovenské děti, které přijely z Bratislavy na kolech, aby předaly českému premiérovi poselství od předsedy slovenské vlády Roberta Fica.

„Oceňuji sportovní výkon a myšlenku, která určitě pozitivně posiluje československé vztahy a myšlenku vzájemného poznávání a vzájemného těsného kontaktu mezi Slovenskou a Českou republikou,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka při rozhovoru s dětmi.

Tour de intelekt je projekt dětí soukromé základní školy v Bratislavě ve spolupráci s Úřadem vlády SR, konal se pod záštitou premiéra SR Roberta Fica, starosty městské části Petrželka Vladimíra Bajana a za podpory prof. MUDr. Viliama Fischera. Záměrem projektu je s pomocí dětí šířit poselství míru a partnerského žití v zemích Evropské unie. Projekt odstartoval 15. července 2014 na Úřadě vlády SR a skončil 30. července 2014 v Praze ve Strakově akademii.

Více informací o akci najdete: www.intelekt.sk

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie