Aktuálně

25. 4. 2014 11:08

Nové pracoviště Úřadu práce v Brně zvýší kulturu prostředí jak pro zaměstnance, tak pro klienty

Premiér Bohuslav Sobotka v pátek 24. dubna 2014 společně s dalšími vyýznamýni hosty slavnostně otevřel novou krajskou pobočku Úřadu práce v Brně.
Premiér Bohuslav Sobotka v pátek 24. dubna 2014 společně s dalšími vyýznamýni hosty slavnostně otevřel novou krajskou pobočku Úřadu práce v Brně.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil slavnostního otevření nového pracoviště Úřadu práce v Brně. Administrativní budova nabídne přibližně 380 tisícům občanům větší komfort díky sloučení několika pracovišť do jednoho.

Premiér Bohuslav Sobotka v pátek 24. dubna 2014 společně se zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí, Úřadu práce ČR, Senátu PČR, Jihomoravského kraje a města Brna slavnostně otevřel novou krajskou pobočku Úřadu práce v Brně.

Od rozhodnutí o potřebě výstavby nové budovy po její zdárné dokončení uběhlo celkem 16 let. Samotná výstavba budovy pak trvala necelých 90 týdnů a stála téměř 182 milionů korun, z celkové částky šlo více než 115 milionů korun z prostředků EU, konkrétně z Integrovaného operačního programu.

Nové pracoviště zvýší kulturu prostředí jak pro zaměstnance úřadu, tak pro klienty, kteří se zde budou moci cítit důstojně. „Smysl existence úřadů práce, hledání práce pro nezaměstnané a pro zájemce o práci, byl v nedávné minulosti podlomen. Je třeba, aby byl náš stát plně funkční. Je třeba, aby se úřady práce mohly k naplňování smyslu své existence vrátit, aby lidé v nich pracující byli těmi, kdo skutečně vykonávají aktivní politiku nezaměstnanosti,“ řekl premiér Bohuslav Sobotka při slavnostním otevření. Dále předseda vlády zmínil, že je dobře, že nezaměstnaní už nejsou šikanováni systémem DONEZ, že Ústavní soud zrušil neplacené veřejné práce pro nezaměstnané a že byl zastaven projekt tzv. sKarty.

Vláda se již v programovém prohlášení zavázala, že učiní vše pro to, aby se nezaměstnanost snížila. K tomu je za potřebí nejen ekonomické oživení, ale také aktivní podpora investic a vytváření pracovních míst. Příkladem může být nový výrobní podnik mladoboleslavské Škody Auto v Kvasinách, který přinese až 1 500 pracovních míst.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie