Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

25. 8. 2016 19:15

Návštěva kancléřky Merkelové v Praze

Na pozvání předsedy vlády Bohuslava Sobotky navštívila ve čtvrtek 25. srpna 2016 spolková kancléřka Spolkové republiky Německo Angela Merkelová Českou republiku.

  • 19.00 Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka a německá kancléřka Angela Merkelová se za účasti dalších ústavních činitelů zúčastnili slavnostní večeře v Lichtenštejnském paláci. Premiér Bohuslav Sobotka a německá kancléřka Angela Merkelová na slavnostní večeři v Lichtenštejnském paláci, 25. srpna 2016.
  • 17.10 Předseda vlády Bohuslav Sobotka pozval německou kancléřku Angelu Merkelovou na společné posezení u vína. Předseda vlády Bohuslav Sobotka pozval německou kancléřku Angelu Merkelovou na společné posezení u vína, 25. srpna 2016.
  • 17.00 Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka si s německou kancléřkou Angelou Merkelovou prohlédli knihovnu a Strahovský klášter. Premiér Bohuslav Sobotka si s německou kancléřkou Angelou Merkelovou prohlédli knihovnu a Strahovský klášter, 25. srpna 2016.
  • Tisková zpráva: Premiér Sobotka a kancléřka Merkelová se v rámci diskuse na ČVUT seznámili s výsledky spolupráce v aplikovaném výzkumu„Spolupráce s Německem ve vědeckovýzkumné oblasti je pro nás naprosto klíčová a my na jejím dalším rozvoji velmi intenzivně pracujeme. Navázali jsme například užší spolupráci s Fraunhoferovou společností, která je světovou extratřídou v inovacích a aplikovaném výzkumu a v rámci Česko-německého strategického dialogu domlouváme její kooperaci s českými vysokými školami a univerzitami, aby se Česká republika mohla posunout mezi světové inovační lídry,“ uvedl k probíhající návštěvě německé kancléřky místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek.
  • 16.45 Podpis Dohody mezi Českým vysokým učením technickým v Praze a Německým výzkumným centrem pro umělou inteligenci o spolupráci v oblasti průmyslu 4.0. Podpis Dohody mezi ČVUT v Praze a Německým výzkumným centrem pro umělou inteligenci, 25. srpna 2016.
  • 15.45 Zahájení diskuzního setkání na ČVUT. Zahájení diskuzního setkání na ČVUT, 25. srpna 2016.
  • 15.40 Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka a spolková kancléřka Spolkové republiky Německo Angela Merkelová při příjezdu na Fakultu architektury Českého vysokého učení technického v Praze. Premiér Bohuslav Sobotka a spolková kancléřka Spolkové republiky Německo Angela Merkelová přijeli na Fakultu architektury ČVUT, 25. srpna 2016.
  • Tisková zpráva: Premiér Sobotka: S kancléřkou Merkelovou jsme jednali o budoucnosti EU, migraci a spolupráci v dopravě a moderních technologiích: „Německo je naším nejvýznamnějším obchodním partnerem, německé investice představují více jak pětinu přímých zahraničních investic v ČR. Spolu s intenzivními kontakty mezi vědeckými centry v ČR a Německu se mohou stát základem česko-německé spolupráce při zvládání výzev čtvrté průmyslové revoluce a zavádění průmyslových technologií budoucnosti,“ uvedl předseda vlády.
  • 15.00 Tisková konference za účasti předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky a německé kancléřky Angely Merkelové. Tisková konference za účasti předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky a německé kancléřky Angely Merkelové, 25. srpna 2016.
  • 14.15 Jednání delegací České republiky a Spolkové republiky Německo. Jednání delegací České republiky a Spolkové republiky Německo, 25. srpna 2016.
  • 14.05 Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka jednal s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka jednal s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, 25. srpna 2016.   
  • ​13.55 Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka přivítal spolkovou kancléřku Spolkové republiky Německo Angelu Merkelovou na zahradě Úřadu vlády ČR.    Premiér Bohuslav Sobotka přivítal spolkovou kancléřku Spolkové republiky Německo Angelu Merkelovou, 25. srpna 2016.   

Program

Strakova akademie

13.55 – fototermín při příjezdu německé kancléřky Merkelové do zahrady Úřadu vlády ČR
14.15 – fototermín na začátku jednání
15.00 – tisková konference
Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

ČVUT

15.40 – fototermín při příjezdu k Fakultě architektury Českého vysokého učení technického v Praze
následně – fototermín na začátku setkání s představiteli českých a německých výzkumných institucí
Místo: Fakulta architektury Českého vysokého učení technického v Praze, ul. Thákurova 9, Praha 6

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie