Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 9. 2014 12:04

Národní strojírenský klastr podpořil stanovisko předsedy vlády k sankcím EU

Národní strojírenský klastr podpořil předsedu vlády Bohuslava Sobotku a vládní koalici ve snaze zmírnit dopady sankcí EU vůči Rusku na Českou republiku, zejména v oblasti strojírenského průmyslu. Podporu vyjádřil předsedovi vlády dopisem prezident Národního strojírenského klastru Jan Světlík. Vláda ČR byla ve svém vyjednávání při snaze zmírnit dopady sankcí EU vůči českému průmyslu v uplynulých týdnech úspěšná.

NSK proto podporuje stanovisko předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky uplatnit ve věci sankcí EU vůči Rusku na půdě institucí Unie připomínky s cílem ochránit český strojírenský export,“ uvádí se v přiložené tiskové zprávě NSK.

Národní strojírenský klastr (NSK) je dobrovolné sdružení organizací ve strojírenských a souvisejících oborech. Založen byl dne 20. března 2003 a sdružuje více než 70 strojírenských firem a firem navazujících či vykonávajících služby pro strojírenství z celé České republiky. NSK propojuje velké firmy s jejich dodavateli, obslužnými a logistickými firmami a s odbornými institucemi zaměřenými na vědu a výzkum, marketing, rozvoj lidských zdrojů a terciární vzdělání.

V přílohách naleznete dopis prezidenta NSK Jana Světlíka předsedovi vlády ČR a tiskovou zprávu NSK.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie