Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 7. 2014 9:54

Dvanáctá bilanční cesta: Klíčové je přijetí novely EIA a čerpání financí z EU

Premiér Sobotka se v úterý 29. července 2014 v rámci svých bilančních cest po resortech setkal s ministrem životního prostředí Brabcem.
Premiér Sobotka se v úterý 29. července 2014 v rámci svých bilančních cest po resortech setkal s ministrem životního prostředí Brabcem.
Premiér Bohuslav Sobotka zhodnotil v úterý 29. července 2014 činnost ministra životního prostředí Richarda Brabce. Na společném jednání v rámci dvanácté bilanční cesty v Českém hydrometeorologickém ústavu v Praze diskutovali o plnění vládních priorit, především o novele zákona o EIA, čerpání finančních prostředků z EU a novele zákona o ochraně zemědělského půdního fondu.

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka uvedl, že klíčovým úkolem byla příprava novely zákona o EIA. Nová vláda touto právní úpravou, spojenou s posuzováním vlivů některých veřejných i soukromých záměrů na životní prostředí, zabrání riziku finančních postihů při čerpání prostředků z fondů Evropské unie ve výši až 100 miliard korun.

Dalším tématem schůzky, na které klade vládní kabinet velký význam, jsou finance z Operačních programů životního prostředí. A to jak maximální dočerpání peněz z minulého období, tak především příprava čerpání v dalších letech.

Předseda české vlády Bohuslav Sobotka společně s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem dále hovořili o novele zákona o ochraně zemědělského půdního fondu a o právní úpravě zákona o ochraně přírody a krajiny.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie